Araucaria Travel – Din reseguide i Latinamerika och Karibien Flyggbiljetter En ny värld att upptäcka - Pulserande städer En ny värld att upptäcka - Modern och traditionell En ny värld att upptäcka - Historia och kultur En ny värld att upptäcka - Berg och hav En ny värld att upptäcka - Sport och äventyr En ny värld att upptäcka - Djungel, öknar och glaciärer En ny värld att upptäcka - Fauna och flora En ny värld att upptäcka - Musik och dans En ny värld att upptäcka - Smaker och aromer
Araucaria
Araucaria

Brödgran (Araucaria araucana) är ett barrträd som i sin naturliga miljö kan bli 40 meter högt. Barren är tjocka och fjällika. Fröna är ätliga och påminner till utseendet om små kokosnötter. Växten är oftast dioik, men kan ibland ha han- och honplantor på samma individ.

Araucaria är hemmahörande inom ett litet område i Anderna (Chile y Argentina) och fördes för första gången till Europa (Kew Gardens) 1795, sedan Archibald Menzies hade stoppat några nötter frän guvernörens i Chile middagsbord i fickan och sätt dem ombord på skeppet. Den var en raritet ända tills en större frösändning anlände 1844.

Trädet är härdigt i de mildaste delarna av Sverige, till exempel på Gotland och på Västkusten.


Skicka e-post

ARAUCARIA TRAVEL

Din reseguide i Latinamerika och Karibien

Erika Muñoz

Araucaria Travel är en relativt ny resebyrå, men personerna bakom har desto längre erfarenhet från turistbranschen.

Vi är specialister på resor till och från Latinamerika och Karibien med reguljärflyg. Dessutom arrangerar vi grupp- och temaresor till Chile, Argentina, Brasilien, Peru, Ecuador, Colombia, Costa Rica, Panama, Mexiko och Kuba.

Hos oss kan du även köpa kombinationsbiljetter för flyg om du planerar att besöka flera resmål i Latinamerika. Vi sätter samman resor efter dina önskemål.

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss via telefon 08-35 15 60, eller besök oss gärna på vårt kontor. Hitta till oss...

Org.nr.:    620909-XXXX
Adress: Måsholmstorget 3.
  127 48 Skärholmen
Telefon: 08 - 35 15 60
E-post: info@araucariatravel.com
Webb:   www.araucariatravel.com

Iberia Airbus A 340